|
Прес-випуск
“ 09 ” жовтня 2007 р.
До дня працівників
харчової промисловості
Найбільш вагомий вплив на розвиток
промисловості області мають підприємства з виробництва харчових продуктів,
напоїв. Четверта частина обсягу реалізованої промислової продукції області
припадає на підприємства цього виду діяльності. На них зосереджена шоста
частина загальної вартості основних засобів промисловості області, п’ята
частина – чисельності працюючих, зайнятих в промисловості.
За січень–вересень п.р. підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв
перевищили рівень обсягів виробництва січня–вересня 2006р. на 38%. Зросли обсяги
виробництва на підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів
у 3,8 раза, з виробництва какао, шоколаду, шоколадних
і цукристих кондитерських виробів – у 1,8 раза, з
виробництва м’яса та м’ясних продуктів
на 46,2%, напоїв – на 35,3%, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості –
на 23,2%, олії – на 18%.
Зріс випуск яловичини і телятини
морожених, свинини свіжої (парної) чи охолодженої, м’яса і субпродуктів
харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених,
ковбасних виробів, соків фруктових та овочевих, нектарів,
борошна, круп, виробів кондитерських, олії.
Буковинці пишаються підприємствами
ПП „Колос”, ДП „М’ясо Буковини”, ТОВ „Галс-2000”, АТ „Чернівецький
хлібокомбінат” та іншими, продукція яких відома
не тільки в області, а і за її межами.
Будь-які зміни у тексті
прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у
Чернівецькій області.
Телефони: 58-13-44,
58-18-99
© Головне управління статистики у Чернівецькій області, 2007