Прес-випуск

09 ”    жовтня   2007 р.

 

 

До дня працівників

харчової промисловості

 

Найбільш вагомий вплив на розвиток промисловості області мають підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв. Четверта частина обсягу реалізованої промислової продукції області припадає на підприємства цього виду діяльності. На них зосереджена шоста частина загальної вартості основних засобів промисловості області, п’ята частина – чисельності працюючих, зайнятих в промисловості.

За січень–вересень п.р. підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв перевищили рівень обсягів виробництва січня–вересня 2006р. на 38%. Зросли обсяги виробництва на підприємствах з перероблення та консервування овочів та фруктів у 3,8 раза, з виробництва какао, шоколаду, шоколадних і цукристих кондитерських виробів – у 1,8 раза, з виробництва м’яса та м’ясних  продуктів на 46,2%, напоїв – на 35,3%, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості – на 23,2%, олії – на 18%.

Зріс випуск яловичини і телятини морожених, свинини свіжої (парної) чи охолодженої, м’яса і субпродуктів харчових свійської птиці свіжих чи охолоджених,  ковбасних виробів, соків фруктових та овочевих, нектарів, борошна, круп, виробів кондитерських, олії.

Буковинці пишаються підприємствами ПП „Колос”, ДП „М’ясо Буковини”, ТОВ „Галс-2000”, АТ „Чернівецький хлібокомбінат” та іншими, продукція яких відома  не тільки в області, а і за її межами.

 

 

 

Начальник Головного управління                                                                    А.В. Ротар

 

Будь-які зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій області.

Телефони: 58-13-44, 58-18-99

© Головне управління статистики у Чернівецькій області, 2007