Прес-випуск

09листопада 2007 р.

                     

 

Інноваційна діяльність промислових підприємств

області за січень–вересень 2007р.

 

В області у січні–вересні п.р. інноваційною діяльністю у промисловості займалось 12 підприємств (6,6% обстежених промислових підприємств) проти 19 – у січні–вересні 2006р. (10,1%).

Найбільш інноваційно активними були підприємства легкої промисловості, з виробництва харчових продуктів, напоїв, меблів, металургійного виробництва та з виробництва готових металевих виробів, машинобудування.

Основним напрямком інноваційної діяльності для підприємств, що їх здійснювали, було впровадження інноваційних видів продукції.  В цілому у виробництво було впроваджено 43 найменування інноваційної продукції, із яких 34,9% це – нові види машин, устаткування, приладів, апаратів тощо.

В цілому на інноваційні роботи за січень–вересень п.р. підприємства області витратили 5 млн.грн., що на 7,1 млн.грн. менше порівняно з відповідним періодом 2006р.

Впродовж січня–вересня п.р. підприємства реалізували інноваційної продукції на суму 90,9 млн.грн. або 5,6% загального обсягу реалізованої промислової продукції області.

Найбільший обсяг інноваційної продукції реалізовано підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв та машинобудування

 

 

 

 

 

Начальник Головного управління                                                             А. Ротар

 

Телефони для довідок: 58-13-44, 58-18-99

© Головне управління статистики у Чернівецькій області, 2007