Прес-випуск

8

листопада

2007 р.

 

 

 

Зовнішня  торгівля товарами

в області за 9 місяців 2007 року

 

            Обсяги експорту товарів з області за січень–вересень п.р. становили 108,6 млн.дол.США і проти відповідного періоду минулого року збільшилися на 35,7%. Обсяги імпорту товарів в область становили 98,9 млн.дол.США, що менше на 24,9% порівняно з січнем–вереснем минулого року.

Підприємства області здійснювали операції у зовнішній торгівлі товарами з партнерами з 68 країн світу, основними з яких були Російська Федерація, Німеччина, Італія, Туреччина, Польща.

Основу товарної структури експорту становили поставки деревини та виробів з неї (21,6% від загального обсягу експортованих товарів), механічного та електричного обладнання (20,6%), недорогоцінних металів та виробів з них (17,4%), товарів групи текстилю та виробів з текстилю (16,9%), імпорту – текстильних матеріалів (24,5%), недорогоцінних металів та виробів з них (15,7%), транспортних засобів та шляхового обладнання (14,1%), полімерних матеріалів, пластмас та каучуку (12,2%) та інші.

За зазначений період в область надійшло іноземної давальницької сировини на 12,5 млн.дол.США, з якої підприємства області виготовили продукції на 19,8 млн.дол.США.

          

 

 

Перший заступник начальника

Головного управління                                                                             Т.Сарчинська

 

 

 

Вик.І.В.Горда, тел. 58-14-98

Електронна пошта: oblstat@cv.ukrtel.net

Веб-сайт: www. oblstat.cv.ukrtel.net

 

___________

Будь-які зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій області.