18.05.07р.

 

 

ПРЕС-ВИПУСК

 

Зовнішня  торгівля товарами підприємств області за І квартал 2007 року

 

            Обсяги експорту товарів з області за І квартал п.р. становили 31,3 млн.дол.США і проти відповідного періоду минулого року збільшилися на 28,6%. Обсяги імпорту товарів в область становили 25,6 млн.дол.США, що менше на 43% порівняно з січнем–березнем минулого року.

Підприємства області здійснювали операції у зовнішній торгівлі товарами з партнерами з 58 країнами світу, основними з яких були Російська Федерація, Німеччина, Італія, Румунія, Молдова.

Основу товарної структури експорту становили деревина та вироби з неї (23,8% від загального обсягу експортованих товарів), товари групи текстилю та виробів з текстилю (22,6%), механічне та електричне обладнання (22,1%), імпорту – текстильні матеріали (30,1%), транспортні засоби та шляхове обладнання (14%), механічне та електричне обладнання (12,2%), полімерні матеріали, пластмаси та каучук (10%) та інші.

За зазначений період в область надійшло іноземної давальницької сировини на 3 млн.дол.США, з якої підприємства області виготовили продукції на 7,5 млн.дол.США.

          

 

Вик. Горда І.В.

тел. 58-14-98

_____________________

  Будь–які зміни у тексті прес–випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій області.