18        липня         2007р.

 

Прес-випуск

 

 

Діяльність підприємств сфери послуг

 

            За І півріччя п.р. підприємствами сфери послуг було вироблено послуг більше, ніж на 440 млн.грн. Обсяг реалізованих послуг (у ринкових цінах) становив 438,2 млн.грн. і збільшився проти відповідного періоду минулого року  на 10,2%.

            Більше 93% обсягу вироблених та реалізованих послуг припадало на підприємства м.Чернівців, частка кожного з районів області була набагато нижчою і становила від 0,1% до 1,5%.

            Найбільшим попитом серед споживачів користувалися послуги пошти і звязку, частка яких в обсязі реалізованих послуг становила майже половину, та послуги транспорту, частка яких займала більше 19%. Значний обсяг послуг було реалізовано у сфері культури та спорту, відпочинку та розваг, операцій з нерухомим майном, інжинірингу, геології та геодезії, санітарних послуг, прибирання сміття та знищення відходів, освіти,  охорони здоров’я людини. За І півріччя п.р. частка обсягу реалізації кожного з цих видів послуг у загальному обсязі реалізованих послуг становила від 2 до 7%.

Із загального обсягу реалізованих послуг майже 43% було реалізовано для населення.

Абсолютний приріст обсягу реалізованих послуг у розрахунку на одну особу наявного населення за І півріччя п.р. відносно відповідного періоду минулого року становив більше 92 грн. і перевищував аналогічний показник за І півріччя 2006р. на 5%.

 

Начальник  Головного управління                                       А.В.Ротар

 

 

Довідки за телефоном: 58-15-80

 

 


© Головне управління статистики у Чернівецькій області, 2007
Дата останньої модифікації:
23/07/2007