16          липня         2007р.

 

 

Прес-випуск

 

 

 

Підсумки роботи підприємств автомобільного транспорту

за І півріччя 2007 року

 

            За І півріччя п.р. транспортними операторами області, які виконують комерційні вантажні автоперевезення, перевезено більше 1,1 млн. тонн вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 261,4 млн.ткм. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг перевезених вантажів зменшився на 37,9%, а вантажооборот – збільшився у 1,5 раза.

Зменшення вантажоперевезень допустили перевізники міст Чернівців, Новодністровська, Заставнівського, Кіцманського та Сокирянського районів. Разом з тим, високі темпи зростання цього показника забезпечили транспортні оператори Хотинського, Глибоцького, Кельменецького та  Герцаївського районів.

Пасажирським автотранспортом за цей період перевезено 16,9 млн. пасажирів, що на 13% більше, ніж за І півріччя минулого року. Обсяг пасажирської роботи зменшився на 4,1% і становив 327,8 млн.пас.км. У загальному обсязі пасажирських перевезень всіма видами транспорту частка автомобільного транспорту займала  41,6%.

Дедалі важливішу роль в сфері пасажирських автоперевезень відіграють фізичні особи-підприємці. Обсяг перевезених ними пасажирів за І півріччя п.р. становив майже 5 млн., а їх частка у загальному обсязі пасажирських автоперевезень –  29,2%.

 

 

Начальник Головного управління                                       А.В.Ротар

 

Довідки за телефоном: 58-15-80

 

 


© Головне управління статистики у Чернівецькій області, 2007
Дата останньої модифікації:
23/07/2007