Прес-випуск

“ 07 ”    жовтня   2008 р.

 

 

 

До дня працівників харчової промисловості

 

 

Значний вплив на розвиток промисловості області мають підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв. На підприємства цього виду діяльності припадає четверта частина обсягу реалізованої промислової продукції області. На них зосереджена майже 15% загальної вартості основних засобів промисловості області та п’ята частина – чисельності працюючих, зайнятих в промисловості.

Підприємства цієї галузі вносять вагомий внесок у формування обсягів промислової продукції. У 2007р. проти 2000р. випуск продукції у цьому виді діяльності  зріс у 2,6 раза, проти 2006р. – на 34,1%. Найбільший приріст впродовж семи років було отримано у переробленні та консервуванні овочів та фруктів (у 8,4 раза), виробництві олії (у 6,6 раза), м’яса та м’ясних продуктів (у 5 разів), шоколаду та цукристих кондитерських виробів (у 2 рази).

За січень–вересень п.р. проти січня–вересня 2007р. зріс випуск продукції  на підприємствах з виробництва напоїв, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, какао, шоколаду, шоколадних і цукристих кондитерських виробів, м’яса , м’ясних та рибних продуктів (на 26,3% – 7,5%).

Буковинці пишаються підприємствами ПП „Колос”, ДП „М’ясо Буковини”, ТОВ „Галс-2000”, АТ „Чернівецький хлібокомбінат”, АТЗВ ВТКФ „ Буковинка”,     ДП „Екосир”, ТОВ „Малбі-Захід” та іншими, продукція яких відома не тільки в області, а і за її межами.

 

 

 

Начальник Головного управління                                                        А.В. Ротар

 

Вик. Н.І. Шарова, тел. 58-13-44, 58-18-99

Електронна пошта: oblstat@cv.ukrtel.net

Веб-сайт: www. oblstat.cv.ukrtel.net

 

___________

Будь-які зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій області.