Прес-випуск
“
07 ” жовтня 2008 р.
До дня
працівників харчової промисловості
Значний
вплив на розвиток промисловості області мають підприємства з виробництва
харчових продуктів, напоїв. На підприємства цього виду діяльності припадає
четверта частина обсягу реалізованої промислової продукції області. На них
зосереджена майже 15% загальної вартості основних засобів промисловості області
та п’ята частина – чисельності працюючих, зайнятих в промисловості.
Підприємства
цієї галузі вносять вагомий внесок у формування обсягів промислової продукції.
У 2007р. проти 2000р. випуск продукції у цьому виді діяльності зріс у 2,6 раза,
проти 2006р. – на 34,1%. Найбільший приріст впродовж семи років було отримано у
переробленні та консервуванні овочів та фруктів (у 8,4 раза),
виробництві олії (у 6,6 раза), м’яса та м’ясних
продуктів (у 5 разів), шоколаду та цукристих кондитерських виробів (у 2 рази).
За
січень–вересень п.р. проти січня–вересня 2007р. зріс
випуск продукції на підприємствах з виробництва
напоїв, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, какао, шоколаду,
шоколадних і цукристих кондитерських виробів, м’яса , м’ясних та рибних
продуктів (на 26,3% – 7,5%).
Буковинці
пишаються підприємствами ПП „Колос”, ДП „М’ясо Буковини”, ТОВ „Галс-2000”, АТ
„Чернівецький хлібокомбінат”, АТЗВ ВТКФ „ Буковинка”, ДП „Екосир”, ТОВ
„Малбі-Захід” та іншими, продукція яких відома не
тільки в області, а і за її межами.
Начальник Головного управління
А.В. Ротар
Вик.
Н.І. Шарова, тел. 58-13-44, 58-18-99
Електронна
пошта: oblstat@cv.ukrtel.net
Веб-сайт: www. oblstat.cv.ukrtel.net
___________
Будь-які
зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням
статистики у Чернівецькій області.