Пресвипуск

“ 10 ”квітня 2008 р.

 

 

До дня довкілля

            Збереження навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів – особливі проблемні питання, що все більше хвилюють людство впродовж останніх років.

У 2007р. від стаціонарних та пересувних джерел у повітряний басейн Чернівецької області потрапило 45,9 тис.т забруднюючих речовин, що на 19% більше, ніж у 2006 році. Основними забруднювачами довкілля є пересувні джерела, викиди від яких становили 41,5 тис.т, або 91% від загального обсягу. Слід зазначити, що дві третини сукупного обсягу становили  викиди оксиду  вуглецю (31,6 тис.т). Найбільшого забруднення зазнало місто Чернівці, у повітря якого викинуто більше третини загальнообласного показника (15,7 тис.т).

За рік в середньому у розрахунку на одного мешканця області припало по 51 кг шкідливих викидів. Щільність викидів від усіх джерел забруднення становила майже 6 т на 1 км2 території області. Значно вищий цей показник був у містах Чернівцях та Новодністровську – відповідно 102 та 94 т на 1 км2.

За забруднення навколишнього природного середовища і порушення природоохоронного законодавства у 2007р. підприємствам області пред’явлено екологічних зборів у розмірі 2,1 млн.грн. Варто зазначити, що сума сплачених зборів на 35% перевищила суму пред’явлених та становила 2,8 млн.грн. Крім того, підприємствами освоєно 3,7 млн.грн. капітальних інвестицій на охорону довкілля, з яких більше, ніж дві третини профінансовані з Державного та місцевих бюджетів.

 

Начальник Головного управління                                                             А.В. Ротар

 

Вик. М.В.Коропотницька, тел. 58-17-76

Електронна пошта: oblstat@cv.ukrtel.net

Веб-сайт: www. oblstat.cv.ukrtel.net

___________

Будь-які зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій област

 

 


© Головне управління статистики у Чернівецькій області, 2008
Дата останньої модифікації:
10/04/2008