Прес-випуск

07

травня

2009р.

 

 

09-02-47/178

 

 

 

 

Зовнішня  торгівля товарами

підприємств м.Чернівців

за січень–березень 2009 року

 

           Обсяг експорту товарів з міста за січень–березень п.р. становив 14 млн.дол.США, імпорту їх в місто – 13,2 млн.дол.США. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг експорту скоротився в 1,9 раза, імпорту – в 2 рази.

Суб’єкти господарювання міста здійснювали операції у зовнішній торгівлі товарами з партнерами з 51 країни світу, основними з яких залишаються Італія, Німеччина, Румунія, Російська Федерація, Білорусь та Польща.

У товарній структурі експорту переважали поставки текстильних матеріалів та текстильних виробів (39,9% від загального обсягу експортованих товарів), механічного та електричного обладнання (28,4%), продуктів рослинного походження (8,4%), деревини та виробів з деревини (7,8%).

Основу товарної структури імпорту у зазначеному періоді становили текстиль та вироби з текстилю – 34%, полімерні матеріали, пластмаси та каучук – 14,4%, продукція хімічної промисловості – 9,4%, механічне та електричне обладнання  – 6,9%.

За січень–березень п.р. в місто надійшло іноземної давальницької сировини на 3,4 млн.дол.США, з якої було виготовлено продукції на  6,1 млн.дол.США.

          

 

 

Перший заступник начальника

Головного управління                                                                                                  Т.Г.Сарчинська

     

Вик.І.Корякова, тел. 58-14-98

Електронна пошта: oblstat@cv.ukrtel.net

Веб-сайт: www. oblstat.cv.ukrtel.net

 

___________

Будь-які зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій області.