Прес-випуск

20

серпня

2009 р.

 

 

№ 09-01-36/232

 

 

Оптова діяльність підприємств області

у I півріччі 2009 року

 

У I півріччі поточного року в області обсяг оптового товарообороту становив 1124,2 млн.грн, що на 422,7 млн.грн менше, ніж у відповідному періоді 2008р. Найбільша кількість підприємств оптової торгівлі сконцентрована в м.Чернівцях, на які припадало 90,2% оптового товарообороту області.

Як і в попередні роки, в структурі оптового товарообороту області домінували непродовольчі товари (52%). Одночасно питома вага продовольчої групи товарів збільшилась з 37% у I півріччі 2008р. до 48 % у I півріччі 2009р.

Асортимент реалізованих товарів досить різноманітний. З непродовольчих товарів найбільшим попитом користувались: парфуми та косметичні вироби, добрива фосфатні мінеральні чи хімічні, мило, детергенти і засоби для догляду, дизельне паливо, фарби та лаки на основі полімерів, препарати фармацевтичні, бензин моторний.

У структурі оптового продажу продовольчих товарів значний відсоток становили алкогольні та безалкогольні напої, кондитерські та шоколадні вироби, сокі фруктові та овочеві, молоко та молокопродукти, кава, олія рафінована та нерафінована, м’ясо та м’ясопродукти.

У продажу переважали товари, вироблені на території України, які склали 60,3% всіх реалізованих товарів.

 

 

Перший заступник начальника

Головного управління                                                                   Т.Г.Сарчинська

 

Вик. Т.М.Жигалова, тел. 58-11-77

Електронна пошта: oblstat@cv.ukrtel.net

Веб-сайт: www. oblstat.cv.ukrtel.net

___________

Будь-які зміни у тексті прес-випуску повинні бути погоджені з Головним управлінням статистики у Чернівецькій області.