До Всесвітнього дня курки |
|||
А ви знали?... Щорічно у другий четвер листопада відзначають цікаве свято – Всесвітній день курки. Воно присвячене одному з найпоширеніших видів свійської птиці, адже курка – це птиця, яку одомашнили, ще в сиву давнину. Її зображення є навіть на стінах гробниці Тутанхамона! Одомашнили і не прогадали, адже м’ясо, яйця, пір’я, пух – це все з’явилось у людини завдяки курці. Ось так кілька тисяч років і живе курка поряд з людиною. А ще, це свято покликано привернути увагу до важливості курячого м'яса та яєць у харчуванні. Адже саме куряче м'ясо дуже багате на білок. Воно також є джерелом вітамінів (А, В1, В2, В6) та різних мінералів. У курячому м'ясі міститься вітамін ціацин – ліки для нервових клітин. А ще м'ясо курки багате на лінолеву кислоту, яка стимулює імунну систему. Так що як не крути, а користь від курки таки величезна – і поїсти, і зігрітися, і м’якенько підстелити! |
|||
© Головне управління статистики у Чернівецькій
області
Дата останньої модифікації: 08/11/2023