До Міжнародного дня чоловіків
     
А ви знали, що думки про створення свята чоловіків почали з’являтися ще у 1960-х роках? Проте, великого значення цій ідеї не надавалось.

Жителі Тринідад та Тобаго стали першими, хто відсвяткував День чоловіків. Після цього професор з Вест-Індійського університету в 1990-х роках запропонував зробити свято для чоловіків, незалежно від віку та роду діяльності. Він вважав, що у світі існує гендерна несправедливість щодо чоловіків та їх ролі у суспільстві. До речі… Датою святкування Міжнародного дня чоловіків він запропонував день народження свого батька, адже вважав його справжнім чоловіком та гідним взірцем для наслідування.

Цю ініціативу підтримали спочатку країни Карибського басейну, а потім Європа, Північна Америка та Азія. Наразі понад 50 країн офіційно визнають це свято. Також його підтримують відомі організації, серед яких ООН і ЮНЕСКО.

Таким чином, щорічно Міжнародний день чоловіків святкується 19 листопада і в цей день є чудова можливість згадати про те як впливають хлопчики і чоловіки на світ, суспільство, культуру та інші сфери життя.


 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 17/11/2023