До Всесвітнього дня дитини
     
А ви знали?...

Сьогодні, 20 листопада 2023 року відзначається Всесвітній день дитини – свято взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу.

Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя. Саме 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ухвалила Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини, яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім'ї в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння.

Це свято було створено, щоб ніхто з нас не забував, як важливо піклуватися про "маленьку людину" поруч.

Діти – найдорожче, що в нас є! Як же нестерпно усвідомлювати, що незважаючи на міжнародні Декларації та Конвенції українські діти виявилися беззахисними перед злочинними діями країни-агресора.

Всесвітній день дитини – одне з найчистіших і найсвітліших свят, у яке хочеться побажати всім маленьким мешканцям Землі безтурботного дитинства!


 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 20/11/2023