До Міжнародного дня людей з інвалідністю
     

Щороку 3 грудня Україна разом з усім світом відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю – день нагадування про рівні права, гідність, толерантність та людяність. Ініціатором проведення цього символічного дня стала ООН, яка в 1992 році запропонувала заснувати такий день на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році. Мета, заради якої був проголошений цей день – повне і рівноцінне дотримання прав людини і участь людей з обмеженими можливостями в житті суспільства.

Міжнародний день інвалідів є днем нагадування людству про гуманність і милосердя, про обов’язок суспільства перед інвалідами, що потребують захисту прав і підтримки, а також пояснення переваг суспільства, які воно отримує від участі людей з обмеженими можливостями в політичному, соціальному, економічному та культурному житті.

Цей День також повинен надавати нового імпульсу діяльності, направленої на досягнення головної мети, – забезпеченні повної реалізації інвалідами своїх прав людини на основі справедливості та їхньої участі у житті суспільства.




 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 01/12/2023