До Дня борщу в Україні
       
Культуру приготування українського борщу 1 липня 2022 року було визнано об’єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Українська національна страва відтепер у компанії узбецького і таджицького плову (2016), вірменського лаваша (2016), азербайджанської долми (2017), неаполітанської піци (2017) тощо. Наявність у цьому списку доводить, що та чи інша страва є своєрідним етнокультурним феноменом, символом національної культури, вартим дослідження і захисту.

Борщ – це культурне надбання України, наша гордість та кулінарний символ. Бути байдужим до цього густого наваристого супу просто неможливо. Рецептів борщу існує безліч, і ледь не кожна господиня має свій власний. Хтось любить борщ із квасолею, хтось готує без капусти, а хтось варить його з грибами. Доволі часто рецепти борщу в сім’ях дбайливо передаються з покоління в покоління, а деякі навіть тримаються в суворій таємниці)))

Борщ – це основна перша страва української кухні, яку готують в усіх її регіонах і в кожній області вона має свої особливості!
 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 07/09/2023