До Дня працівників харчової промисловості
     

А ви знали, що свято працівників харчової промисловості в Україні встановлене в 1995 році. Відтоді його відзначають кожну третю неділю жовтня, а мета цього свята – віддати шану справжнім професіоналам своєї справи.

Харчова промисловість України – це запорука нашої продовольчої безпеки. Це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності, завдяки яким на полицях наших супермаркетів панує таке розмаїття соків та напоїв, м’ясних і молочних продуктів, олії та круп, хлібобулочних виробів, консервів, солодощів тощо.

Харчова промисловість включає аж понад 40 різноманітних галузей, а це майже 20% усього виробництва України. Українські продукти цінуються в усьому світі,адже значна їх частина експортується.

У Чернівецькій області виробництво харчових продуктів є пріоритетною галуззю. Домінуючу частку в структурі реалізованої продукції харчової промисловості формують підприємства з виробництва олії та тваринних жирів, м'яса та м'ясних продуктів, перероблення та консервування фруктів і овочів.

Тож вітаємо з Днем працівників харчової промисловості всіх тих, хто забезпечує нас смачною й здоровою їжею. Нехай все буде без ГМО, по ДСТу та екстракласу!

 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 18/10/2024