До Міжнародного дня сосиски
     
А Ви знали, що щорічно 13 листопада відзначають незвичайне гастрономічне свято – Міжнародний день сосиски? Цей день став приводом згадати історію появи сосисок, їх еволюцію, а також насолодитися різними способами їх приготування.

Сосиски набули широкого поширення в кулінарії. Залежно від сорту сосиски їх можна варити, смажити, тушкувати, їсти сирими, додавати в нарізаному вигляді до інших страв (наприклад, до піци), використовувати в барбекю, готувати хот-доги та інше.

Вважається, що першу сосиску винайшов відомий у Німеччині м'ясник Йоханн Ланер, який 13 листопада 1805 року вперше приготував сосиски з суміші яловичини і свинини, і цей склад з тих пір вважається класикою. Історія сосисок продовжилася в Америці. У 1868 році німецькі емігранти придумали хот-доги, які без сумніву стали національним символом Америки. Але все ж таки країною, де сосиски особливо популярні, є Німеччина. У німецькій національній кухні налічується понад 1500 видів ковбасок.

Вітаємо сьогодні всіх із Міжнародним днем сосиски та пропонуємо порадувати себе та близьких порцією цього чудового м’ясного виробу. Смачного!


 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 13/11/2024