До Дня зерна
|
|||
А Ви знали, що 19 листопада увесь світ відзначає Всесвітній день зерна або Міжнародний день цільного зерна (International Whole Grain Day)? Метою цього свята є підвищення обізнаності світового суспільства щодо користі цільнозернової продукції для харчування, пропаганда здорового харчування та необхідності переходу економік країн до екологічно стабільного майбутнього. Цільнозернові культури дають змогу економити використання води, їх вирощування супроводжується меншою кількістю відходів, сприяє раціональному землекористуванню. Продукти, що містять цільнозернові культури, є значно кориснішими та за рахунок великого вмісту клітковини тривкішими. Зернові культури є основою сільськогосподарського виробництва. Вони використовуються у виробництві хліба, хлібобулочних виробів і круп. Крім того, на їх основі роблять концентровані й грубі корми, які використовуються у тваринництві. |
|||
© Головне управління статистики у Чернівецькій
області
Дата останньої модифікації: 18/11/2024