До Всесвітнього дня боротьби проти раку
     

А ви знали, шо 4 лютого, відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, який був започаткований 2000 року на першому Всесвітньому саміті боротьби з раком, який проходив у Парижі? Метою цього заходу є привернення уваги населення до важливості профілактики та вчасного виявлення захворювання, що дозволяє отримати високі шанси на повне одужання. Сучасна медицина дає можливість вилікувати понад одну третину злоякісних захворювань, якщо вчасно їх виявити та правильно лікувати.

Тема Всесвітнього дня боротьби з раком у 2022-2024 роках – «Усунення прогалин у догляді». Трирічна кампанія акцентована на тому, що кожна людина повинна мати доступ до онкологічної допомоги і присвячена виявленню та усуненню бар’єрів, які існують для багатьох людей у всьому світі, у доступі до необхідної їм допомоги.

Згідно з оцінкою фахівців близько третини всіх випадків раку в дорослих людей пов'язані з повсякденними звичками, які ми в змозі контролювати. Фізична активність, правильне харчування, відмова від шкідливих звичок (паління, алкоголю), уникнення тривалого перебування на сонці – це перевірені методи зниження ризику розвитку раку.

Пам’ятаймо, що профілактика – найбільш економічно ефективний метод боротьби з раком.






 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 02/02/2024