До Всесвітнього дня борошна
     

Всесвітній день борошна (World Flour Day), що відзначається щорічно 20 березня, був заснований Музеєм борошна 20 березня 2019 року, щоб підкреслити міжнародне значення борошна в житті людей. Дата обрана не випадково: 20 березня припадає на середину сонцестояння, яке коливається між 19 та 21 березня. У північній півкулі це ознака початку весни та час сівби, а у південній півкулі він представляє осінь та збирання врожаю.

П’ятий Всесвітній день борошна у 2024 році пройде під девізом “Всесвітній день борошна – День щедрості”. Основний акцент цьогорічного свята – це заохочення млинарів світу передавати борошно благодійним установам, підкреслюючи соціальну відповідальність борошномельної промисловості та життєво важливу роль борошна в харчуванні.  








 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 19/03/2024