До Всесвітнього дня водних ресурсів
     

22 березня уже тридцятий рік поспіль відзначають Всесвітній день водних ресурсів, який запроваджений у 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води, а метою його проведення – підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту. Вода є найпростішою і звичною речовиною на планеті. У даний час 70% території нашої планети покриті водою. При цьому пити можна тільки 1% цієї води.

Україна, не зважаючи на велику кількість річок, за запасами доступних до використання водних ресурсів належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Так, на одного українця в середньому припадає лише 1 тисяча м3 річкового стоку в рік, у той час, як за оцінкою Європейської Економічної Комісії ООН держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тисяч м3 на людину, вважається водонезабезпеченою. 

Територія Чернівецької області має значні запаси водних ресурсів, займаючи четверте місце в Україні, поступаючись лише Закарпатській, Івано-Франківській і Львівській областям. Водні ресурси представлені переважно річковим стоком.




 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 21/03/2024