До Всесвітнього дня здоров'я
     

7 квітня відзначається Всесвітній день здоров'я. Дата святкування обрана на честь прийняття Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я у 1948 році.

Метою цього свята є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, залучення людства до вирішення фізичних й ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання, надання рекомендацій щодо поліпшення самопочуття і стану здоров’я, переконання до здорового способу життя. 

Здоров’я – це фундаментальне право людини, а досягнення найвищого можливого рівня здоров’я – це мета, яку поділяють усі люди і нації.

Бути здоровим – вимога часу, яка має прямий стосунок до Всесвітнього дня здоров’я. Це здатність ставити цілі й досягати їх, максимально реалізовувати свій життєвий потенціал. Сьогодні піклуватися про своє здоров’я – це актуально, модно і престижно.

До 7 квітня організовують тематичні лекції, конференції, флешмоби, агітації, змагання, написання інформаційних постів в соціальних мережах тощо, і всі вони спрямовані на мотивацію людей вести здоровий спосіб життя та приділяти більше уваги профілактиці захворювань.

Всесвітній день здоров’я – це заклик до дії для всіх і всюди. І щоб зіграти свою роль у створенні більш здорового світу, почніть з турботи про себе та своїх близьких.
 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 05/04/2024