До Міжнародного дня чаю
|
|||
21 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день чаю (англ. International Tea Day). Цей день був заснований з ініціативи Організації Об’єднаних Націй 19 грудня 2019 року. Метою проведення «Міжнародного дня чаю» є не тільки популяризація цього напою у світі, але насамперед привернення уваги суспільства до проблем індустрії чайного виробництва. Адже для нас чашка ароматного напою – просто хвилина спокою, а для людей, які вирощують та збирають чай – це важка щоденна праця, в якій залучені всі: і чоловіки, і жінки, і діти. Чай є другим найбільш вживаним напоєм у світі після води. Точне походження чаю невідоме, але вважається, що його почали культивувати тисячі років тому в таких регіонах, як північний схід Індії, північ М’янми та південний захід Китаю. Лідерами світової чайної індустрії є Китай та Індія. Чайний кущ – вічнозелена рослина, тривалість життя якої може становити 100 і більше років, але період його використання для збору листя не більше 50 років. Розрізняють 6 видів чаю: чорний, зелений, білий, жовтий, улун та пуер. За рахунок спеціальної обробки та ферментації з одного й того самого чайного дерева можна отримати будь-який сорт чаю. Найпопулярнішим сортом чаю на планеті є чорний. Чай називають еліксиром життя, який нам подарувала природа, бо він унікальний за своїм вмістом вітамінів. Недарма в древньому китайському літописі можна прочитати про сприятливий вплив чаю: «Чай підсилює дух, пом'якшує серце, видаляє втому, полегшує і освіжає тіло». |
|||
© Головне управління статистики у Чернівецькій
області
Дата останньої модифікації: 21/05/2024