До Дня картоплі
     

17 серпня відзначається День картоплі.

А ви знали, що картопля – це одна з найпопулярніших овочевих культур у світі?

Уперше вживати картоплю в їжу розпочали в Перу та Болівії ще 7 тисяч років тому. Після окультурювання овоч став поширюватись по всьому світу та зайняв почесне місце на наших столах. І до речі, у світі картопля по своїй врожайності займає 5 місце після пшениці, кукурудзи, рису та цукрової тростини.

День картоплі – чудова нагода, щоб прославити цей корисний та смачний овоч, а також побалувати себе та рідних приготуванням страв із неї в найбільш апетитному вигляді. На сьогодні картопля є основною складовою в незліченній кількості рецептів у традиційних кухнях практично всіх народів світу. Картоплю варять, запікають, смажать, з неї готують як прості, так і дуже вишукані страви. І зовсім не даремно. Крім поживних властивостей, картопля багата на високий вміст вітамінів С, В6, В2 і В3, а також корисних для нашого організму елементів, таких як фосфор, залізо, йод, магній, натрій, кальцій, мідь, марганець, цинк, кобальт, нікель, бор та ін.

Тож з нагоди Дня картоплі обов’язково поласуйте стравами з неї!
Зі святом і смачного!


 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 16/08/2024