До Дня борщу в Україні
|
|||
У другу суботу вересня вже третій рік поспіль українці святкують одне з найсмачніший свят – День борщу. Ініціаторами відзначення Дня борщу стали українські ресторатори на чолі з Євгеном Клопотенком. Саме за його сприянням у 2022 році український борщ увійшов до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. А ви знали, що перша задокументована згадка про український борщ в історичних документах датується 1584 роком у Києві. Що ж таке український борщ? Борщ – це культурне надбання України, наша гордість та кулінарний символ. Із борщем пов’язана наша самоідентифікація, адже український борщ – це як масова й водночас ексклюзивна творчість. Це основна перша страва української кухні, яку готують в усіх її регіонах. Уявіть, існує понад 70 рецептів борщу! Але основні вимоги – він має бути наваристим, смачним і насолоджувати не лише тіло, а й душу. Борщ – це те, що завжди з нами, де б ми не були. Він як запах чорнобривців біля дому, як мамина колискова пісня. Тож плекаймо наш борщ – нашу українську силу й унікальність! Зі святом! |
|||
© Головне управління статистики у Чернівецькій
області
Дата останньої модифікації: 13/09/2024