До Дня борщу в Україні
     

У другу суботу вересня вже третій рік поспіль українці святкують одне з найсмачніший свят – День борщу. Ініціаторами відзначення Дня борщу стали українські ресторатори на чолі з Євгеном Клопотенком. Саме за його сприянням у 2022 році український борщ увійшов до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

А ви знали, що перша задокументована згадка про український борщ в історичних документах датується 1584 роком у Києві.

Що ж таке український борщ?

Борщ – це культурне надбання України, наша гордість та кулінарний символ. Із борщем пов’язана наша самоідентифікація, адже український борщ – це як масова й водночас ексклюзивна творчість. Це основна перша страва української кухні, яку готують в усіх її регіонах.

Уявіть, існує понад 70 рецептів борщу! Але основні вимоги – він має бути наваристим, смачним і насолоджувати не лише тіло, а й душу.

Борщ – це те, що завжди з нами, де б ми не були. Він як запах чорнобривців біля дому, як мамина колискова пісня. Тож плекаймо наш борщ – нашу українську силу й унікальність! Зі святом!



 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 13/09/2024