До Всесвітнього дня домашнього сиру
     
А ви знали, що 19 січня відзначається Всесвітній день домашнього сиру?

Перший Всесвітній день домашнього сиру був започаткований у січні 2019 року німецькою письменницею та ентузіасткою здорового харчування. Цей день заохочує людей відкривати для себе домашній сир і включати його у свій раціон, відзначаючи його користь для здоров’я та кулінарну універсальність. А ще для того, щоб привернути увагу до сиру, його виробництва та різноманітних способів використання.

Домашній сир має багатий смак і може бути приготовлений з різних видів молока, а також слугувати основою для багатьох страв. Він багатий на білок, кальцій, вітамін А та вітаміни групи В. Він містить мало жирів і вуглеводів, що робить його привабливим вибором для людей, які піклуються про своє здоров’я.

Всесвітній день домашнього сиру – це більше, ніж просто свято молочного продукту, це день для можливості прийняти для себе більш здорові харчові звички та дослідити нові кулінарні можливості.

 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 16/01/2025