|
Всесвітній день яйця (World Egg Day) започаткувала Міжнародна комісія з яєць (IEC) у 1996 році, щоб привернути увагу до унікальної поживної цінності яєць і ролі цієї продукції в харчуванні людей у всьому світі.
Яйце уособлює життя, оновлення і родючість, а ще – це продукт, який об’єднує кухні всіх народів світу. Від традиційної яєчні до вишуканих десертів – яйця завжди на нашому столі. Вони багаті на білок і слугують основою для безлічі кулінарних творінь: сніданків, салатів, основних страв, десертів, напоїв та соусів, таких як майонез.
За статистикою, споживання яєць у світі з кожним роком зростає, адже дедалі більше людей обирають здорове і збалансоване харчування. І не дарма, адже в яйцях міститься 13 основних вітамінів і мінералів, зокрема вітаміни A, D, E, B12, фолієва кислота та селен.
Тож сьогодні — саме час подякувати тим, хто щодня працює, щоб цей корисний продукт був на наших столах: птахівникам, фермерам та виробникам харчової продукції.
|