До Всесвітнього дня макаронів
     

Щороку 25 жовтня світ наповнюється ароматом томатного соусу, звуком киплячої води та шелестом макаронів, що падають у каструлю. Це Всесвітній день макаронів (World Pasta Day) – свято, яке об’єднує мільйони людей, незалежно від культури, віку чи кулінарних уподобань.

Макарони – улюблена їжа і дорослих, і дітей практично в усіх куточках світу. В більшості країн різні види макаронних виробів об’єднані однією назвою – паста, що в перекладі з італійської означає тісто. Макарони є складовою частиною багатьох кулінарних рецептів. Це чудовий гарнір до м’яса, риби та овочів. А якщо поєднати пасту з соусом, вона стає повноцінною стравою.

Якісні макарони виготовляють з пшениці твердих сортів, тому їх можуть включати до свого меню навіть прихильники здорового способу життя. Споживання якісних макаронів може покращити настрій, оскільки вони містять триптофан, який сприяє виробленню «гормону щастя» — серотоніну.

А ви знали, що виделка з декількома зубцями була винайдена саме для поїдання макаронів?

Отже, вітаємо усіх із Всесвітнім днем макаронів! Смакуйте! Святкуйте!

 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 24/10/2025