До Міжнародного дня піци
     
9 лютого щороку в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день піци. Це свято присвячене традиційній італійській страві, яка впевнено зайняла свою нішу в меню мешканців усіх континентів. Тому зовсім не випадково, що піца має своє власне свято.

Першу згадку про піцу можна зустріти ще в ХІХ столітті в Неаполі, Італія. Записи того часу вперше розповідають про існування коржів, змащених соусом та посипаних сиром. Жінки, які готували це як просту закуску для своїх сімей, не мали уявлення, який кулінарний шедевр вони винайшли.

Від скромного початку до сьогоднішніх пропозицій для гурманів, піца підкорила серця та шлунки людей у всьому світі. Сьогодні кожна країна додає до неї свої унікальні інгредієнти, перетворюючи класичну страву на витвір мистецтва.

Насправді, сьогодні існує безліч видів піци – від класичної "Пепероні" до екзотичних варіацій з ананасами, морепродуктами або навіть трюфелями. Піцу можна приготувати вдома, замовити в ресторані або взяти на виніс. Піца – це не просто їжа, а символ затишних вечорів у компанії друзів чи родини.

Тонке тісто чи товсте? Соус чи без соусу? Класична моцарелла чи звичайний твердий сир? На дровах чи з духовки? Привабливість піци полягає в тому, що вона ніколи не буває однаковою і її легко адаптувати до смаків, що змінюються, уподобань і дієт.

Міжнародний день піци є чудовим приводом відсвяткувати любов до простих радощів життя. Збирайтеся разом за одним столом, діліться шматочками піци і насолоджуйтесь цією чудовою стравою.

 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 06/02/2025