До Всесвітнього дня борошна
     
А ви знали, що Всесвітній день борошна (World Flour Day ) відзначається щороку 20 березня.

Цей день започатковано, щоб підкреслити значення борошна у харчуванні, а також віддати шану всім, хто бере участь у виробництві: від фермерів, які вирощують зерно, до пекарів і кулінарів, які створюють смачні хлібобулочні вироби та інші страви.

Борошно є частиною людського раціону вже понад 32 000 років. Археологічні знахідки, такі як інструмент, схожий на товкач, знайдений у печері Гротта Паглічі в Апулії, Південна Італія, свідчать про те, що давні люди розмелювали зерна на грубе борошно. Це відкриття підкреслює давнє походження борошна як основного харчового продукту і його незмінну важливість протягом всієї історії людства.

Для українців це свято має особливий сенс, адже в Україні хліборобство є способом життя й символом національної культури. Весь уклад життєдіяльності українців, їх праця, звичаї, відпочинок, ментальність споконвіку були обумовлені сільськогосподарськими циклами й хліборобськими традиціями.

Сьогодні борошно є важливим елементом у раціоні мільярдів людей по всьому світу. З нього виробляються такі продукти, як хліб, печиво, тістечка, макарони та безліч інших смаколиків, без яких неможливо уявити повсякденне життя.

 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 20/03/2025