До Дня розчинної кави
     
Щорічно 1 квітня відзначається День розчинної кави. Дата святкування обрана на честь офіційної презентації цього напою в 1938 році у Швейцарії. Саме 1 квітня 1938 року компанія Nestle представила світу продукт, який назавжди змінив спосіб споживання кави – розчинну каву.

Цей винахід став справжньою революцією, зробивши приготування кави швидким і зручним процесом. Але шлях до цієї події був довгим і сповненим випробувань. Хімік Макс Моргенталер разом зі своєю командою провів роки експериментів, щоб не просто створити розчинну каву, а знайти спосіб зберегти аромат і смак свіжозвареної кави в порошковій формі.

Сьогодні розчинна кава є одним із найбільш споживаних напоїв у світі. Вона зазнала численних удосконалень, з’явилися різні способи сушіння (наприклад, сублімація), що дозволили зберігати ще більше аромату.

І хоча розчинна кава часто викликає суперечки серед кавових гурманів, практичність і доступність зробили її важливою частиною життя мільйонів людей у всьому світі. Адже ми можемо насолоджуватися ароматною чашкою кави, витрачаючи на її приготування лише кілька секунд.

 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 01/04/2025