До Дня працівників сільського господарства
     
А ви знали?...

Ще Жан-Жак Руссо казав, що: «Єдиний засіб утримати державу в стані незалежності від будь-кого – це сільське господарство. Торгівля створює багатство, але сільське господарство створює свободу».

Україна – країна розвиненого сільського господарства, і тому 19 листопада 2023 року в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році Указом Президента України від 7 жовтня 1993 року № 428/93. Це свято тих, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу країни – хлібороби, механізатори, агрономи, тваринники, майстри овочівництва та садівництва.

Агропромисловий комплекс області є одним із ключових секторів економіки, адже формує близько 20% валової доданої вартості краю.

Варто зауважити, що українці годують не тільки себе, а ще й експортують власну продукцію за кордон. За результатами січня–вересня 2023 року частка експорту продовольчих товарів та сільськогосподарської продукції в загальному експорті Чернівецької області склала 45,8%. Ключовими продуктами обласного аграрного експорту традиційно стали м’ясні продукти, зернові культури, олія та насіння олійних культур.

Дякуємо всім, чиє життя невід’ємно пов’язане із сільськогосподарським виробництвом, за самовіддану працю, за вашу безмежну любов до рідної землі.


 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 17/11/2023