До Міжнародного дня кави (День еспресо)
     

Щорічно 17 квітня шанувальники кави в усьому світі відзначають Міжнародний день кави (День еспресо). Ця дата святкування обрана саме тому, що в цей день у 1938 році італієць Ачиль Гаджіа, власник одного міланського бару, отримав патент на виробництво кавоварок і саме завдяки цьому винаходу ми можемо насолоджуватися запашним еспресо, який вважається найпопулярнішою кавою в світі.

Пити каву людство розпочало ще у 10 столітті. Перша кав’ярня була відкрита у 1554 році в Стамбулі, де відбувалася виключно дегустація привезеного з Сирії напою.  

Перше кафе в Європі, де продавали каву, з’явилося в Англії 1652 року. Тоді зі студентів, які були основною аудиторією кафе, брали за вхід і каву одне пенні. В Україні кава з’явилась в далекому 1672 році завдяки туркам, які відкрили у Кам’янці-Подільському першу кав’ярню на території нашої держави. Перша кав’ярня (кавова кімната) у Чернівцях з’явилась у 1788 році.

Сьогодні випити ароматної заварної кави у Чернівцях можна ледь не на кожному кроці. Кав’ярні у Чернівцях існували здавна, але віднедавна почали відкривати чимраз нові, багато з них із затишними інтер’єрами “під старовину”, з книгами чи листівками та пожовклими газетами на полицях.


 
 
   

 

© Головне управління статистики у Чернівецькій області
Дата останньої модифікації: 17/04/2024